Bart De Pauw wil weten welke vrouwen over hem klaagden en eist om getuigenissen in te kijken

Print
Bart De Pauw wil weten welke vrouwen over hem klaagden en eist om getuigenissen in te kijken

Foto: BELGA

Mechelen -

Televisiemaker Bart De Pauw wil weten wie aan de basis van het onderzoek tegen hem lag. Hij wil daarvoor verzegelde enveloppen met getuigenissen tegenover de preventieadviseur van de VRT inkijken, maar de VRT weigert. De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen boog zich gisteren/donderdag achter gesloten deuren over de zaak en neemt op 23 november een beslissing hierover.

De Pauw noch zijn advocaat waren aanwezig bij de behandeling van de zaak, waarbij enkel het parket en de VRT partijen zijn. De VRT meent dat de inhoud van die enveloppen valt onder het beroepsgeheim, aldus advocaat Tom Bauwens aan Het Laatste Nieuws. Het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen, gaf vrijdagochtend geen commentaar op de zaak.

De zaak tegen Bart De Pauw brak een jaar geleden uit toen bekend werd dat de VRT de samenwerking met de televisiemaker per direct had stopgezet. De Pauw kwam zelf met een videoboodschap naar buiten waarin hij zei niet te weten waarover het ging en zich nooit had bezondigd aan fysieke aanranding. De klachten zouden gaan over flirterige sms’jes. Verschillende vrouwen meldden zich nadien met soortgelijke verhalen.

Het onderzoek tegen De Pauw zit in een eindfase maar er moet eerst een beslissing genomen worden over de vraag tot inkijken van de verzegelde documenten alvorens het voor de raadkamer kan komen voor eventuele verwijzing naar een correctionele rechtbank. De KI in Antwerpen maakt op 23 november haar beslissing bekend. Indien ze de stelling van de VRT volgt, wordt verwacht dat het dossier snel voor de raadkamer in Mechelen zal komen.

Bekijk hier onze volledige tv-gids