Jeugdjournaal Karrewiet filmt in de Geluksvlinder

Print

Reppel

Bocholt - Dinsdag 6 november was een speciale dag voor de leerlingen van de derde graad van de Geluksvlinder, want zowel 'Karrewiet' als auteur Erik Persoons waren op bezoek in de school. Reden was de goede samenwerking tussen Erik Persoons en de leerlingen die weer samen, met nog zes andere Vlaamse scholen, een spannend verhaal gaan schrijven.

In 2016 reeds lanceerde Erik Persoons een project dat vooral jongeren moest aanzetten om mee te werken aan het schrijven van een spannend verhaal. De twee prachtverhalen 'Attractopia' en 'Refugia' waren het resultaat van deze samenwerking.

Deze positieve samenwerking moest natuurlijk een vervolg krijgen. En de schrijfkriebels waren bij de leerlingen nog in grote getale aanwezig. Maar ook juf Greet en juf Katrijn wilden zeer graag aan deze nieuwe uitdaging meewerken. Eerder dit schooljaar had de schrijver al een bezoek aan de school gebracht en iedereen van de nodige informatie voorzien en de verhaallijn kenbaar gemaakt.

Toekomst

Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Mensen wonen in de ruimte en een wetenschapper wil terug naar aarde komen om een oplossing te zoeken om onze planeet weer bewoonbaar te maken. De hoofdrolspelers in het verhaal zijn Rori 4KR8, een alien en een kleine jongen. Wie zijn deze jongens? Wie is deze alien? Wat is er aan de hand...? Het was aan de kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Uit de teksten kiest de auteur fragmenten om in zijn boek te verwerken. Alle namen van de deelnemers worden vermeld in het boek. De kinderen kijken er naar uit om hun naam te zien pronken in een echte thriller. Nog even geduld tot in mei 2019!

Redenen genoeg, dacht juf Greet, om dit project kenbaar te maken bij 'Karrewiet'. En met succes! Op 6 november was het de grote dag: Karrewiet kwam filmen in de klas. De kinderen waren erg onder de indruk. Een reporter, een geluidsman en een cameravrouw samen in de klas... Het gebeurt niet elke dag. Eerst werd de volledige klas in beeld gebracht, daarna werden enkele kinderen geïnterviewd. Dat vonden ze erg spannend. De reporter stelde hen gerust, alles kon vaak overgedaan worden zodat het een mooi resultaat zou worden. Ook een interview met de schrijver mocht natuurlijk niet ontbreken. De leerlingen hebben er echt van genoten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio