Celebs

Oprah Winfrey is helemaal verlekkerd op deze Belgische koekjes

Print
Oprah Winfrey is helemaal verlekkerd op deze Belgische koekjes

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Naar goede gewoonte heeft de Amerikaanse televisielegende Oprah Winfrey opnieuw haar ‘favoriete dingen van het jaar’ gekozen. Dit keer haalde ook een product van Belgische makelij haar invloedrijke winkellijstje, meer bepaald de speculooskoekjes van Evy Ballegeer.

Televisiepresentatrice Oprah Winfrey maakt ieder jaar een invloedrijke geschenkgids, die altijd een grote weerklank krijgt. Bedrijven die de lijst halen, merken nadien dan ook een serieuze meerverkoop.

Speculoos

Goed nieuws dus voor ‘Little Belgians’, de bakkerij van de Belgische expat Evy Ballegeer. Haar biologische speculoos prijkt dit jaar immers op de lijst van meer dan honderd bedrijven.

Evy Ballegeer begon thuis als hobby met het bakken van speculoos. Die viel zo in de smaak, dat haar vrienden haar aanspoorden om er een bedrijf rond op te richten. Zo zag ‘Little Belgians’ in 2014 het levenslicht.

Intussen heeft ze vier mensen in dienst en liggen haar koekjes in een driehonderdtal zaken in de Verenigde Staten, zo vertelt Evy vanuit Californië aan de krant ‘De Tijd’.

Gedroomde timing

Hoe ‘Little Belgians’ dan op de radar van Oprah Winfrey kwam? Dat gebeurde tijdens een voedingsbeurs in New York.

“Plots stond haar team aan mijn stand en waren ze geïnteresseerd. Ik heb dan een hoop samples moeten opsturen en bijna veertig selectierondes moeten doorstaan, maar uiteindelijk heb ik het gehaald”, klinkt het.

Het magazine van Oprah waarin de lijst staat, verschijnt op 20 november. “Vlak voor Thanksgiving”, zegt Evy aan ‘De Tijd’. “Vanaf dan beginnen de Amerikanen hun cadeaus echt in te slaan. Voor ons is dat een gedroomde timing.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? ???? Our Saint Nick cookies are one of #oprahsfavoritethings of 2018 and we could not be more excited! ??????

A post shared by Little Belgians (@littlebelgians) on

Niet te missen