Siska Schoeters in tranen als StuBru-collega’s afscheid nemen na overstap naar Radio 2

Print

Na 15 jaar neemt radiopresentatrice Siska Schoeters afscheid van Studio Brussel. Toch zal ze niet uit het medialandschap verdwijnen. Vanaf 2 januari 2019 zal zij Britt Van Marsenille vervangen bij ‘De Madammen’ op Radio 2. De collega’s van Studio Brussel namen op gepaste wijze afscheid van Schoeters, die haar tranen niet kon bedwingen.

Britt Van Marsenille neemt begin januari afscheid van Anja Daems en Cathérine Vandoorne bij ‘De Madammen’. Zij krijgen vanaf 2 januari 2019 het gezelschap van Siska Schoeters.

“Ik ben blij dat ik de afgelopen vijftien jaar veel heb gekregen, maar ook veel heb kunnen geven aan Studio Brussel”, zegt Siska Schoeters. “Ik ben hier begonnen op mijn 21ste en kan me geen leukere plaats inbeelden om op te groeien. Merci aan de luisteraars en de collega’s. Ik kom thuis uit een redelijk grote familie. Nu wil ik wel eens weten hoe die grootste familie eruitziet: spannend én exotisch!”

Nieuwe horizonten

De Radio 2-luisteraars zullen Britt Van Marsenille echter niet moeten missen. Ze blijft een vertrouwde stem binnen de grootste familie. Samen met een team van Radio 2-collega’s maakt zij deze zomer een nieuw wekelijks programma en verkent ze nieuwe horizonten voor Radio 2.

In 2019 staat er voor Britt ook nog televisiewerk op het menu. Samen met Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren werkt ze aan ‘Factcheckers’, een nieuw programma voor Eén. Vanuit haar ervaring met consumentenprogramma’s zal Britt ook nauw verbonden zijn aan het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’ en zal ze Sven Pichal vervangen in presentatie als hij met vakantie is.

“Ik zou één jaar een Madam zijn. Het zijn er vier geworden, een fantastische ervaring”, aldus Britt Van Marsenille. “Dat Radio 2 mij nu het vertrouwen geeft om een eigen programma uit te werken is helemaal geweldig. Ik kijk er heel erg naar uit. En ik wens de nieuwe Madam van harte een even fijne tijd als ik zelf mocht beleven de vorige jaren. Tot binnenkort op Radio 2 en op Eén!”

‘De Madammen’: van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op Radio 2.

Bekijk hier onze volledige tv-gids