VIDEO. Trump maakt zich kwaad op journalist op persconferentie: “CNN moet zich schamen dat jij voor hen werkt”

Print

Donald Trump heeft een euforische persconferentie gegeven na de tussentijdse verkiezingen van woensdag. De Amerikaanse president reikte de hand naar de Democraten, maar waarschuwde hen ook voor mogelijke onderzoeken in de toekomst. Tijdens de vragenronde maakte hij zich kwaad op een journalist en haalde hij de term “fake news” weer boven.

Toen journalisten na de speech van Trump (waarover hieronder meer) de kans kregen om vragen te stellen, liep het bijna uit de hand. Trump snauwde CNN-journalist Jim Acosta, met wie het al meermaals botste, af nadat die meerdere keren geprobeerd had om een antwoord te krijgen op zijn vraag. “Je moet mij het land laten besturen. Jij leidt CNN. Als je dat beter zou doen, zou je wel meer kijkers hebben.”

“Je bent zo onbeschoft”

Acosta bleef proberen, waarop een vrouw zijn micro probeerde af te nemen. “Je beurt is voorbij, geef de micro aan hem”, zei Trump eerst, waarna hij echt kwaad werd. “CNN moet zich schamen dat jij voor hen werkt, je bent zo onbeschoft”, zei hij onder meer. “Je bent een onbeleefd persoon. Je mag mensen niet behandelen zoals jij doet.”

Een andere reporter probeerde het nog op te nemen voor de man, maar Trump was ook daar snel met een antwoord. “Ik ben ook geen fan van jou, hoor.” Acosta bleef praten, waarop de president het woord opnieuw tot hem richtte. “Als je ‘fake news’ brengt, zoals CNN vaak doet, ben je de vijand van het volk.”