Bezoeker schopt en slaat medewerkers Efteling omdat hij 10 euro moet betalen

Print
Bezoeker schopt en slaat medewerkers Efteling omdat hij 10 euro moet betalen

Stockbeeld ingang Efteling. Foto: Shutterstock

In pretpark De Efteling heeft een 38-jarige man uit Tilburg medewerkers van het park geschopt en geslagen, toen bleek dat hij tien euro moest betalen. Hij mocht het persoonlijke parkeerabonnement van zijn vriendin niet gebruiken en ging daarom woedend tekeer.

De Efteling zou een plek van plezier en vrolijkheid moeten zijn, maar dat liep helemaal mis, toen een bezoeker aangesproken werd op zijn ongeldige parkeerkaart.

Wie naar de Efteling gaat, moet 10 euro neertellen om te parkeren op het terrein aan de voet van het park. Met een pasje kost dat slechts drie euro per maand. Een vriendin van de 38-jarige Tilburger had zo’n abonnement en gaf het mee aan de Tilburger. Maar dergelijke pasjes zijn persoonlijk. Enkel de koper mag het gebruiken, doorgeven kan niet.

Maar daar was de Tilburger het allesbehalve mee eens. Toen de medewerkers hem zeiden dat hij het parkeerterrein niet zou kunnen verlaten zonder tien euro te betalen, sloegen zijn stoppen door. Hij ging de werknemers te lijf, schopte hen en sloeg hen agressief neer.

Consequenties

De Efteling reageert geschrokken. “Dit betreuren we ten zeerste”, laat een woordvoerster aan het Algemeen Dagblad weten. “De bezoeker passeert vaker bij ons, want hij heeft een abonnement. Uiteraard is er aangifte tegen hem gedaan en worden er vanuit het park maatregelen tegen hem genomen.”

Naast een tijdelijk pretparkverbod moest de man ook een nacht in de cel doorbrengen.