Popkoor Vocal4’s bestaat 10 jaar.

Print
Sint-Truiden - We schrijven november 2008 als enkele overgebleven leden van gospelkoor “Breath of Heaven”, dat nog maar pas ontbonden was, besluiten om een nieuwe formatie uit de grond te stampen.

Vocal4’s werd toen al een dynamisch koor die het wilde proberen met een iets moderner genre. Onder leiding van dirigent Patrick Eggermont repeteerde dit jonge gezelschap in een zaaltje boven het ‘Marktcafé’ op de Grote Markt te Sint-Truiden. Hun eerste optreden was op 6 maart 2009 tijdens een modeshow. Het repertoire van het versbakken koor bestond uit welgeteld 4 nummers. De generale repetitie voor dit eerste optreden ging toen door in het Oud-Atheneum, waar door het stadsbestuur een lokaal ter beschikking werd gesteld. Vocal4’s bestond nog net geen jaar toen de toenmalige voorzitter opstapte en het koor in de steek liet.
Gelukkig waren er 8 moedige koorleden die het op zich namen om een doorstart te maken. Alain Meulewaeter, de nieuwe voorzitter, wist met zijn bestuur het koor terug op de rails te zetten zodat ze in december 2010 een zeer gesmaakte productie konden brengen in Cultureel Centrum De Boogaard. “Truiense Romance” werd een mix van verhaal, dans en zang.

Door de vele optredens werd Vocal4’s een vaste waarde in Sint-Truiden. In april 2015 neemt het koor afscheid van dirigent Patrick. De samenwerking met de jonge charismatische Dirk-Jan Kerris als dirigent werpt direct zijn vruchten af. Het koor groeit aan en in maart 2016 brengen ze met “American Road Trip” een avondvullende voorstelling in het Cultureel Centrum. Kort na dit optreden treedt Alain terug als voorzitter. Een dynamisch vernieuwd bestuur, bestaande uit 3 fantastische dames, neemt de dagelijkse werking van het koor over. Astrid, Veronique en Viviane voegen het woordje ‘pop’ toe aan het koor, en gaan zo definitief de meest swingende toer op. Grote uitdagingen zoals de deelname aan superproducties “Het geheim van Papilon” en “The show must go on” worden zonder aarzelen aangenomen. Met als voorlopig hoogtepunt hun eigen kerstconcert “So this is Christmas” vorig jaar in 2 uitverkochte academiezalen te Sint-Truiden. Intussen is het koor aangegroeid tot zo’n 40 leden, met zelfs een paar eigen muzikanten, samen brengen ze het motto van Popkoor Vocal4’s “samen zingen, samen genieten” tot leven.

Popkoor Vocal4’s zet hun 10-jarig jubileum in met de jaarlijkse barbecue op zaterdag 24 november in PC Melveren. Inschrijven voor dit eetfestijn kan via de leden of via de website www.popkoorvocal4s.be. “Er staan nog tal van optredens op het programma waaronder een kerstconcert in Nieuwerkerken, en de voorbereidingen van de volgende eigen show is volop bezig. Dit nieuw project, dat voorzien is voor het najaar 2019, wordt een verrassend maar zeker spetterend sluitstuk van ons jubileumjaar”, aldus voorzitster Veronique Thijs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio