© VIER

Nieuwe kandidate ‘De Slimste Mens’ kent Erik Van Looy zelfs niet

Het heeft niet mogen zijn voor Brigitte Kaandorp. De Nederlandse cabaretière heeft het in ‘De Slimste Mens amper 1 aflevering volgehouden. Niet dat ze daar nu zo mee zal inzitten, Erik Van Looy kende ze eigenlijk ook al niet. Of Jeroom. Of eender wie in de studio, allicht.

De winnaar van vanavond: strafpleiter Omar Souidi.

De verliezer: ­Brigitte Kaandorp. Grappig is de Nederlandse cabaretière zeker, maar encyclopedisch kun je haar kennis niet noemen.

De nieuwkomer van morgen: ­deejay Hakim Chatar (29), ook bekend als Hakimm, Kifesh en Chief Kifesh.

De beste quotes:

Brigitte Kaandorp ­tegen Erik Van Looy: “En hoe heten die films van jou dan?” Van Looy: “Loft en The Loft”. Kaandorp: “Oh. Was jij dat?”

Erik Van Looy tegen Brigitte Kaandorp: “Wat weet je over prins Albert van Monaco?” Kaandorp: “Sjonge, hij woont in ­Monaco. Hij is getrouwd met een of andere vrouw. Hij is rijk. Geen idee. Ik stop.” Waarop Boris Van Severen: “Da’s toch ook een piercing door je eikel, een prins Albert?”

Brigitte Kaandorp na een beeldfragment over het huwelijk van de Britse prins Harry met Meghan Markle: “Dat is de bruiloft van Mable, Marble, Mable, ik kan niet eens op de naam van de prins komen. Ja, dat is de leeftijd.”

Brigitte Kaandorp na haar uitschakeling: “Ja, het was snel. Ja, het is je eigen schuld”. Erik Van Looy: “Toch niet mijn schuld?” Kaandorp: “Nee, hoor”.

Het mooiste moment: de kandidaten kregen de vraag om een “migrainepose” aan te nemen, een trend op sociale media die strakkere oogcontouren en prominen­tere jukbeenderen zou ­opleveren. ­Tenzij Brigitte Kaandorp (foto) die pose aanneemt, natuurlijk.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert

(12 afleveringen)

2. Boris Van Severen

(4 afleveringen)

3. Omar Souidi

(3 afleveringen)

4. Michèle Cuvelier

(3 afleveringen)

Bekijk hier onze volledige tv-gids

MEEST BEKEKEN VIDEO'S