Aanhouding verlengd van vrouw en man die vastzitten voor moord op bejaarde vader

De raadkamer in Hasselt heeft dinsdag de aanhoudingen bevestigd van een 54-jarige vrouw en haar 39-jarige echtgenoot die in de cel zitten op verdenking van moord op haar 86-jarige vader. De bejaarde man werd zaterdag 27 oktober dood aangetroffen in zijn woning aan de Oudstrijdersstraat in Heppen. De huisarts vond het overlijden verdacht en verwittigde de politie van de zone Kempenland.

Het parket van Limburg stuurde het gerechtelijk lab en een forensisch team ter plaatse. Uit hun bevindingen bleek dat de man door middel van geweld om het leven was gebracht. Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Een dag later besliste de onderzoeksrechter om de 54-jarige dochter en haar man aan te houden en op te sluiten. Het echtpaar was enkele jaren geleden vanuit Antwerpen naar het huis van haar vader verhuisd. Ze trokken bij de man in om onder meer voor de hulpbehoevende vader te zorgen.

Uit het autopsieverslag bleek dat de bejaarde man al lange tijd slachtoffer was van oudermishandeling en -verwaarlozing.