© Photo News

Sint-Truiden maakt zich op voor huldiging Nina Derwael

Wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers Nina Derwael wordt zaterdag in Sint-Truiden gehuldigd. De kersverse wereldkampioene wordt ook ereburger van de stad.

Het stadsbestuur en de sportdienst van stad Sint-Truiden zullen zaterdag om 11.30 uur Nina Derwael huldigen. De wereldkampioene maakt nadien tijd vrij voor de fans, waarna ze de pers te woord zal staan. “Het is een heel grote eer om haar te kunnen en mogen ontvangen, want wereldkampioene worden is toch wel heel bijzonder. We gaan haar op een warme manier ontvangen en een origineel geschenk overhandigen”, reageert burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Derwael mag zich na haar gouden medaille ook opmaken voor het ereburgerschap van Sint-Truiden. “Heel de stad en het land is trots op Nina en haar fantastische prestatie. Ze was al onze sportvrouw van het jaar, maar we gaan haar nu zeker ook ereburger van de stad maken”, zegt Heeren.

De familie van Derwael woont in Sint-Truiden, waardoor de stad volop meeleefde met de atlete. “Het leeft toch wel in de stad. Ik denk dat iedereen wel een kippenvelmoment had en speciaal gekeken heeft”, stelt Heeren. “Het is ook een heel tof en sterk meisje. We zijn heel fier en gecharmeerd dat een meisje van 18 jaar de wereldtop bereikt.”

Meer over Nina Derwael