© AFP

Twee huizen in centrum Marseille storten in: dodelijke slachtoffer vanonder het puin gehaald

Twee gebouwen in het hartje van de Franse stad Marseille zijn maandag ingestort. Meer dan veertig reddingswerkers en achttien voertuigen kwamen ter plaatse om naar slachtoffers te zoeken. Reddingswerkers hebben een dodelijk slachtoffer vanonder het puin gehaald. Vijf tot acht personen zijn nog vermist.

pjv, gjs, adb, adm

Brandweer en politie blijven intussen ter plaatse puin ruimen. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken werden mogelijk “5 à 8 slachtoffers” onder de brokstukken bedolven.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner, die maandagavond ter plaatse kwam, zouden er zich acht mensen in de gebouwen bevonden hebben. Mogelijk raakten ook twee passanten bedolven. Castaner zei “weinig optimistisch te zijn over de situatie”.

De minister sprak van “een drama” en riep ook de bewoners die zich elders zouden bevinden op om zich zo snel mogelijk te melden. “Want zolang er twijfel bestaat, zullen we blijven zoeken”.

Castaner en zijn collega Julien Denormandie, die belast is met Steden en Huisvesting, hebben maandagavond nog een ontmoeting met de prefect en met de hulpdiensten in Marseille. Dinsdagochtend om 8 uur maken ze een nieuwe balans op.

Dochter niet gaan halen aan school

Het is voorlopig nog onduidelijk waarom de twee gebouwen van vier en vijf verdiepingen in de bekende Rue d’Aubagne, vlak bij de oude haven van Marseille, plots instortten. Een van de huizen was volgens de lokale overheid onbewoonbaar verklaard en de instorting is mogelijk het gevolg van een gasexplosie.

Twee personen werden lichtgewond uit het andere huis, dat wel bewoond was, gehaald.

Bij de vermisten is een vrouw die haar dochter niet gaan afhalen is aan school en een andere vrouw “die nooit buitenkwam uit haar woning”, klinkt het.

De brandweer heeft maandagavond een derde gebouw, dat zwaar beschadigd was, gecontroleerd laten neerhalen.

© AP

© AP

© AFP

© AP

© AP