Sinterklaas in Stokrooie

Print

Stokrooie

Hasselt - Op zondag 4 november bezocht de goede Sint - met de boot - Stokrooie. Rijen dik stonden de kinderen en hun ouders, te wachten op de aankomst van Sinterklaas aan het Albertkanaal te Stokrooie.

Lange rijen met ouders en kinderen, zelfs van buiten Stokrooie, stonden de Sint op te wachten. De uurregeling van de Sint was perfect, om 14 uur kwam de boot met Sinterklaas en zijn knechten aan. De boot kon veilig aanmeren aan de loskade.
Zodra de Sint en de Pieten op de vaste grond stonden, maakte de heilige man veel tijd om met de ongeduldige kindjes een babbeltje te slaan en handjes te schudden. Vele kleintjes hadden mooie tekeningen gemaakt om af te geven aan de goede Sint.
Met een paard en koets werd de Sint vervolgens naar het Ontmoetingscentrum Stokrode gereden.

In een volgeladen zaal kreeg de Sint en de Pieten daarna een geweldig onthaal. De kinderen die zich allemaal vooraan de zaal gezet hadden vonden dit geweldig. En dan was de tijd aangebroken om de kindjes één voor één naar de Sint te laten gaan om een lekkere zak snoep in ontvangst te nemen. Het was een geweldige intocht van Sinterklaas in Stokrooie


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio