Vakantie

Kim Kardashian komt in oog van de storm terecht door ritje op olifant

Print
Kim Kardashian komt in oog van de storm terecht door ritje op olifant
De Amerikaanse Kim Kardashian heeft commotie veroorzaakt. De 38-jarige ster maakte tijdens een vakantie op Sumatra in bikini een ritje op een olifant. “Dierenmishandeling”, vinden velen omdat het bekend is dat olifanten die gebruikt worden als toeristische attractie achter de schermen een heel ongelukkig leven leiden. Maar Kardashian bijt van zich af.

Van “walgelijk” en “onverantwoord” tot “je moest je schamen”: mensen reageerden allesbehalve mals op een foto van Kim en Kourtney Kardashian die op een olifant zaten. Ook Downton Abbey-ster Peter Egan, in de serie beter bekend als Hugh MacClare, moeide zich met de discussie.

Hij postte de foto’s opnieuw en beschuldigde de moeder van onwetendheid en een gebrek aan bezorgdheid. “Begrijpt ze dan niet dat deze arme olifanten wreed werden behandeld om ermee op de foto te kunnen?”, vraagt hij.

"Goede research"

Een paar uur later richtte Kardashian zich via Twitter rechtstreeks tot Egan. De brunette probeerde haar keuze voor het ritje te verantwoorden. “We bezochten een opvangplaats die olifanten uit Sumatra heeft gered waar ze anders uitgestorven zouden zijn. Het is een organisatie die deze prachtige dieren redt. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan voordat we hier vertrokken”, schrijft ze.

Ondanks die uitleg, blijven mensen zich tegen haar kanten. “Op olifanten rijden is geen manier om ze gelukkig te maken. Als ze dit toelaten, is het geen opvangplaats die inzit met het welzijn van de dieren. Olifanten mogen niet gebruikt worden voor menselijk leedvermaak”, schrijft een twitteraar in een reactie. “Je hebt er een glamoureuze fotoshoot van gemaakt en geeft mensen het foute signaal. Dit kan leiden tot imitaties.” Dierenrechtenorganisatie Peta heeft een standpunt gedeeld in The Daily Mail en onderstreept dat de verantwoording van de ster nergens op slaat. “Toeristen krijgen overal ter wereld de kans om zo’n ritje te maken zonder te weten wat deze dieren moeten doorstaan.”

Niet te missen