© WFA LEO VOGELZANG

Rafael van der Vaart beëindigt per direct zijn carrière: “Ik moet nu gewoon stoppen”

Rafael van der Vaart (35) heeft zijn voetballoopbaan met onmiddellijke ingang beëindigd. De 109-voudige Nederlandse international liep tijdens een training bij zijn Deense club Esbjerg opnieuw een blessure en die dwingt hem te stoppen. Na dit seizoen zou hij sowieso een punt achter zijn carrière gezet hebben.

“Ik moet nu gewoon stoppen, ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen”, verklaarde Van der Vaart. “Het plezier raakt er anders wel af en dat wil ik voor zijn. Ik had voetballend opa willen worden, maar dat zit er helaas niet in. Ik kan op dit moment alleen maar dankbaar zijn voor alle jaren dat ik mocht voetballen. Al die spelers, staf, fans van de Arena, het Volksparkstadion, White Hart Lane tot en met het Bernabeu, ik hou er enkel maar warme gevoelens aan over. Het was een geweldige tijd.”

© Photo News

Van der Vaart debuteerde op 19 april 2000 op zeventienjarige leeftijd bij Ajax. Hij won in Amsterdam twee landstitels (2002, 2004) en de Beker (2002). In 2005 vertrok de linksbenige voetballer naar Hamburg. In 2008 volgde een transfer naar Real Madrid en in 2010 naar Tottenham Hotspur. De aanvaller keerde in 2012 voor drie seizoenen terug in Hamburg. Daarna volgden nog avonturen bij Real Betis, FC Midtjylland en als laatste Esbjerg, de stad waar zijn vriendin Estavana Polman handbalt.

“Ik heb prijzen mogen winnen en om kampioenschappen gespeeld, zowel met mijn clubs, het Nederlands elftal als individueel”, zegt hij over zijn carrière, waarin hij 25 keer scoorde voor Oranje en in de finale van het WK voetbal van 2010 tegen Spanje speelde. “Ik heb in al die jaren met en tegen zoveel geweldige spelers mogen voetballen in de mooiste stadions. Ik had dat vroeger als kleine jongen nooit durven dromen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.