© BELGA

Florent van Aubel en Alix Gerniers krijgen Gouden Sticks en zijn beste hockeyers van seizoen 2017-2018

Florent van Aubel (Dragons) en Alix Gerniers (La Gantoise) zijn de laureaten van de Gouden Stick 2018, de trofee voor de beste hockeyspeler en -speelster van het seizoen 2017-2018. Dat werd zondagavond bekendgemaakt tijdens een galadiner in Kortenberg.

De 27-jarige Van Aubel krijgt de trofee een tweede keer, in 2012 viel hem dezelfde eer te beurt. Op de erelijst volgt hij Arthur Van Doren op. Van Doren, die inmiddels voor het Nederlandse Bloemendaal speelt, greep nu net naast een vierde erkenning. Loick Luypaert (Braxgata) werd derde in het referendum. Maxime Van Oost (Waterloo Ducks) werd tot beste belofte (Rising Star) verkozen.

© BELGA

Gerniers, 25 jaar, volgt zichzelf op en kreeg de erkenning al een eerste keer in 2015. Zij kreeg de voorkeur op Michelle Strijk (Antwerp), die zich kon troosten met de prijs voor de Rising Star, en op haar ploeggenote Stephanie Vanden Borre.

© BELGA

De publieksprijzen gingen naar Felix Denayer (Dragons) en Vanessa Blockmans (Waterloo Ducks). Grégory Uyttenhove en Céline Martin-Schmets waren de beste scheidsrechters van het seizoen, Maxime Denis de beste beloftevolle scheidsrechter.

Alle spelers, speelsters en coaches mochten hun stem uitbrengen. De publieksprijs werd via een internetpoll toegekend.