Man verliest zijn kinderen, vrouw, ouders, broer, zus en neef bij noodweer in Italië: “Ik ben alles kwijt”

Het noodweer in Italië heeft een loodzware tol geëist voor Giuseppe Giordano. Door plotse overstromingen kwamen maar liefst negen familieleden van de man om. “Ik weet zelf niet hoe ik het overleefd heb.”

rrln

Na de hevige regenval van zaterdag trad de rivier Milicia buiten haar oevers. Het dorpje Cateldaccia, nabij Palermo, werd daardoor getroffen door plotse overstromingen. Negen leden van dezelfde familie kwamen daarbij om het leven. Giuseppe Giordano verloor zijn vrouw, twee kinderen, zijn ouders, zijn broer, zijn zus, een neefje en diens grootmoeder, meldt persbureau ANP.

© EPA-EFE

“Alles kwijt”

“Ik ben alles kwijt”, stelt een radeloze Giuseppe voor de camera’s van de Italiaanse media. “Mijn zoon Federico probeerde zijn kleine zusje te redden. Maar ze zijn allebei gestorven.”

“Ik weet zelf niet hoe ik het overleefd heb. Toen ik naar huis terugkeerde en de deur wilde openen, spoelde een enorme golf water mij weg”, klinkt het nog. “Gelukkig kon ik me daarna vastklampen aan een boom. Ik klom erin en ben daar twee uur lang blijven zitten.”

Hijzelf, zijn dochter en een oom overleefden de tragedie omdat ze ergens anders waren. “Een verschrikkelijke tragedie heeft ons getroffen”, zegt burgemeester Giovanni Di Giacinto over het drama.

© REUTERS