© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

Nieuw Genker Toneel naar Antwerpse zoo

De jaarlijkse uitstap van het Nieuw Genker Toneel bracht de acteurs en hun partners dit keer naar Antwerpen. Daar stond een bezoekje aan de zoo op het bezoekprogramma. Dat deden de acteurs niet louter als toerist, maar wel als special backstage-gasten. Het gezelschap genoot van haar jaarlijkse uitstap.

Jempi Trippaers

"Zo'n trip van Genk naar Antwerpen maak je uiteraard met de trein", vertelt voorzitster Anniek Vanvinckenroye. "Geen vuiltje aan de lucht dus tijdens de heenreis, vertrekkende vanuit het station van Diepenbeek. De terugreis zou een ander verhaal worden", lacht Anniek.

In ieder geval: op een van die zeldzame regenvoormiddagen landde de hele groep tijdig aan de ingangspoorten van de nationale zoo. "De zoo backstage bezoeken hield in dat we op plaatsen en locaties kwamen waar de gewone bezoekers onmogelijk binnen konden", zegt Anniek. "Zo passeerden we de olifanten in hun moderne kooien, stoorden we de leeuwen in hun privacy, maakten we de apen en andere chimpansees zenuwachtig tijdens hun voedselfase en stootten we in het zoo-laboratorium zelfs op wetenschapslui die tijger-kadavers analyseerden naar de doodsoorzaak. Te gek allemaal om dit van dichtbij te mogen meemaken!"

Na een heerlijk dinertje kregen de toneeljongens en -meisjes nog enkele uren de kans om al de hoofdvertolkers in het 'dierenrijk' van nabij gade te slaan. "Ik moet zeggen dat ik me top amuseerde tijdens dit bezoek", vertelde René Swartenbroekx, regisseur van verschillende producties in het verleden van NGT. "Toch een apart bestaan, dit hele dierenleven achter de tralies."

Nadien was het tijd om af te zakken naar het perron, zo'n 300 meter van de zoo-ingang. "Maar toen begon de miserie natuurlijk," aldus Anniek Vanvinckenroye. "De aangekondigde trein richting Diepenbeek, bleek zich effekes vergist te hebben en niet te vertrekken vanuit Antwerpen Centraal maar wel vanuit Berchem. Dus, daar stonden we, hopeloos, radeloos, verkommerd. Om een lang verhaal kort te maken: het hele toneelgezelschap kon twee uur later dan voorzien dan toch een zitje bemachtigen op een latere trein richting Diepenbeek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio