© JRD

Genkse atleten meteen succesvol tijdens eerste veldloop in Tongeren

De meisjes en jongens van de Genkse atletiekclub hebben het nieuwe veldloopseizoen zondag met succes afgetrapt. Op de Tongerse Motten werden in de verschillende categorieën heel wat medailles in de wacht gesleept.

Bij de pupillen bracht Genk meer dan twintig jonge atleten aan de start. Bij de jongens-pupillen 2009 en bij de meisjes-pupillen 2009 (een delegatie zie je op de foto) sleepten respectievelijk Lars Winters en Lio-Laut Ramaekers de gouden plak in de wacht. Van de zes snelste pupillenmeisjes 2009 kwamen er bovendien niet minder dan vier uit de Genkse club. Bij de oudere pupillen (2008) veroverde Arianna Scattino zilver en behaalde Tiebe Van Erum brons.

Emma De Paepe (miniemen 2007) maakte deze ‘zon’dag nog mooier door ook een gouden medaille te behalen na een pittige loop van 1,6 kilometer. Anne Schreurs kwam als derde over de streep bij de dames masters-seniors, en ook andere Genk-atleten liepen zondag mooie resultaten.Volgende zondag vindt in Neerpelt de tweede manche plaats van het Limburgs Cross Criterium, met ook weer een stevige delegatie met Genkse lopers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio