© BELGA

© BELGA

© BELGA

Union pakt tegen Lommel in extremis cruciaal punt

Union Sint-Gillis heeft zondagnamiddag op de dertiende en voorlaatste speeldag van de eerste periode van de eerste klasse B 1-1 gelijkgespeeld tegen SK Lommel. Een laat doelpunt van Thibault Peyre voorkwam dat KV Mechelen, dat om 20u naar Westerlo moest, zich later op de avond al 100% zeker periodekampioen mocht noemen.

Wat de voorbije wedstrijden wel lukte voor Union, konden de Brusselaars tegen Lommel niet bewerkstelligen: een vroege achterstand in het wedstrijdslot ombuigen naar een zege. Toch slaagde Thibault Peyre (90. +2) er in de blessuretijd nog in het doelpunt van Laurens Vermijl (31.) te neutraliseren.

In de stand is Union tweede met 24 punten. Dat zijn er evenveel als leider KV Mechelen, dat later op de avond nog naar Westerlo moest. Lommel is vijfde en heeft 19 punten.

KV won zondagavond op Westerlo en is dus zo goed als zeker van de periodetitel in 1B. Het telt nu drie punten voorsprong op Union. Union zou vrijdag al met minstens 0-5 moeten winnen op het veld van de Mechelaars om op basis van beter doelsaldo nog over hen te springen.