Nina Derwael na historische medaille in Zaventem enthousiast onthaald (maar de eerste knuffel is voor haar hond)

Na haar historische gouden medaille op het WK turnen op de brug met ongelijke leggers, werd Nina Derwael vanmiddag in Zaventem opgewacht door heel wat enthousiaste fans. De 18-jarige Limburgse was duidelijk onder de indruk. Derwael werd samen met de hele Belgische ploeg in de bloemetjes gezet door de tientallen aanwezige supporters.

Er waren zo’n 100 supporters naar de luchthaven afgezakt om Nina Derwael te verwelkomen na haar historische prestatie. Van jongste tot de oudste leden van haar oude gymclub tekenden present, maar ook de ganse familie tot de fiere nonkels, tantes en haar twee opa’s. Haar nicht, die haar kwam ophalen, had zelfs een grot knuffelbeer mee. Maar één van de eerste dingen die Derwael terug op Belgische bodem deed, was haar hond knuffelen.

© BELGA

Wereldkampioene Derwael kwam handen tekort om de vele bloemen en tekeningen van de jonge fans in ontvangst te nemen. Na een lange reis vanuit Doha deden de felicitaties extra deugd.

“Dit went echt niet. Het blijft heel speciaal om hier toe te komen met zoveel mensen. Het is fijn om hier zoveel vrienden, familie en supporters te zien”, reageerde Derwael. “Voorlopig voel ik nog niet dat ik nu een nieuwe status heb verworven. Dat komt misschien nog wel in de komende dagen. Ik hoop uiteindelijk gewoon alles hetzelfde te houden.”

“Dit is uiteraard erg leuk maar ik denk dat het voor vandaag nog niet gedaan is”, reageerde ze duidelijk opgetogen. “Ik ben moe maar na twee weken ben ik toch ook blij dat ik weer mijn normale leven kan hervatte. Het strafste blijft uiteraard mijn wereldtitel maar ik ben ook wel blij dat ik daarna niet in elkaar ben gezakt en mijn focus heb kunnen behouden voor de laatste oefening op de balk waar ik toch nog vierde werd.”

“Olympische Spelen nu topprioriteit”

De 18-jarige Limburgse gymnaste heeft zich met haar gouden medaille op de brug met ongelijke leggers in de sportgeschiedenisboeken geturnd en zal nu overal als favoriete naar voren geschoven worden. “Ik blik heel positief terug op het WK. Ik denk dat ik heel veel vertrouwen hieruit kan putten voor de volgende wedstrijden. Nu moeten we terug hard gaan werken om ons volgend jaar op het volgend wereldkampioenschap als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen (in 2020 in Tokio, red). Dat is onze topprioriteit.”

Uiteraard stond ook haar telefoon niet stil de voorbije dagen “Ik heb nog niet alle berichtjes kunnen lezen: ik ben er wel aan begonnen maar er komen er altijd maar bij”, stapte ze lachend weg.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Meer over Nina Derwael