© BELGA

Poolse vrouwen één en twee in CrossCup Mol, Belgen komen er niet aan te pas

De Poolse Anna Gosk heeft zondag de eerste individuele manche van de CrossCup bij de vrouwen aan het Zilvermeer in Mol gewonnen. Ze klopte haar landgenote Katarzyna Rutkowska. Belgisch veldloopkampioene Imana Truyers was eerste Belgische op plaats zes.

Het Poolse duo liet er geen gras over groeien. Al heel vroeg in de wedstrijd gingen ze er met zijn tweetjes vandoor, en werden nooit meer bijgehaald. Gosk kon de hele wedstrijd een klein kloofje behouden op Rutkowska en zo naar de zege snellen. De Ierse Shona Heaslip finishte als derde. Lange tijd zag het ernaar uit dat marathonspecialiste Hanna Vandenbussche eerste Belgische zou worden, maar zij stortte in op het einde en finishte als achtste, als derde landgenote.

Truyers, die vorig jaar de CrossCup en het BK won, deelde haar wedstrijd goed in. Ze schoof stelselmatig op en eindigde als beste Belgische op plaats zes, net voor haar concurrente Sofie Van Accom. Na de Relays in Gent was Truyers al leider in de CrossCup, en door in Mol als eerste Belgische te finishen, breidt ze haar voorsprong uit.