© AP

Egyptische politie doodt 19 verdachten van aanval op koptische christenen

De Egyptische politie heeft negentien mensen gedood die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag die vrijdag plaatsvond op koptische bedevaarders. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werden de verdachten gedood bij een vuurgevecht.

gjs

In de Egyptische provincie Minya, ten zuiden van Caïro, werd vrijdag een bus met koptische bedevaarders onder vuur genomen. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven. De aanslag werd opgeëist door de terreurgroep IS (Islamitische Staat).

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politie in een bergachtig gebied in Minya een aanval uitgevoerd op de vermoedelijke plegers van de aanslag. Toen de verdachten het vuur openden op de politie, schoten de agenten terug, zo meldt het ministerie nog. Negentien “terroristische elementen” kwamen daarbij om het leven. In de schuilplaats van de verdachten werden ook automatische wapens in beslag genomen.

Sinds de val van de islamistische president Mohamed Morsi is de veiligheidstoestand in Egypte wankel. Steeds weer komt het tot aanslagen. Vaak zijn veiligheidstroepen of kopten het doelwit. Naar schatting is ongeveer 10 procent van de zowat 100 miljoen Egyptenaren christen.