© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

Snuisteren in tweedehandsboeken voor het goede doel

Ook Genk steunt 11.11.11. in zijn strijd voor een rechtvaardig migratiebeleid dat de oorzaken van migratie aanpakt, voor een beleid dat mensen met elkaar verbindt en ze niet tegen elkaar opzet. Een van de acties die daarvoor opgezet wordt, is de verkoop van tweedehandsboeken in de bib. Die loopt nog tot en met zaterdag 10 november.

Jozef Gabriels

Sinds vorige zaterdag gonst het zaaltje 'De ontdekking' in de Stedelijke Bibliotheek elke dag van bedrijvigheid. Daar staan duizenden tweedehandsboeken en cd's uitgestald, die allemaal verkocht worden aan één euro per stuk. Romans, dichtbundels, fotoboeken, reisgidsen en noem maar op. Vrijwilligers van de Genkse Noord-Zuidraad organiseren er de verkoop van deze boeken die uit de collectie van de bibliotheek komen, maar ook door particulieren geschonken werden. De volledige opbrengst gaat naar de 11.11.11.-actie.

Deze verkoop van tweedehandsboeken loopt nog tot zaterdag 10 november tijdens de openingsuren van de bib, dat is van maandag tot vrijdag van 10 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. De eerste dag gingen er al meer dan duizend boeken en cd's over de toog, maar er worden er elke dag ook weer bijna evenveel aangevoerd.

De Genkse Noord-Zuidraad organiseert dit jaar niet alleen een boekenverkoop, maar ook een elf uur durende zwemmarathon op vrijdag 9 november (deelnameprijs 5 euro), een infostand aan de grootwarenhuizen op zaterdag 10 en een croquedag op zondag 11 november in zaal Kempengalm in de Nieuwe Kempen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio