© BELGA

Zulte Waregem weigert strafvoorstel voor horrortrap Sylla, spits komt vanavond gewoon aan aftrap

Zulte Waregem gaat niet akkoord met het strafvoorstel van drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag deed aan Mamadou Sylla. Dat bevestigde Essevee zondag.

Omdat het schikkingsvoorstel geweigerd wordt, mag Sylla zondagavond (aftrap om 20u00) spelen op het kunstgras van STVV. Coach Francky Dury nam hem alvast op in de selectie. De 24-jarige Senegalees zal zich dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie van de KBVB moeten verantwoorden voor zijn rode kaart op de midweekspeeldag. Een eventuele schorsing geldt vanaf de vijftiende speeldag.

Tien minuten voor het affluiten van de match tegen Standard probeerde Sylla een hoge bal te controleren met de voet. De Senegalese aanvaller vergat echter Collins Fai, die het leer net iets eerder wegkopte. Sylla trapte daardoor in het gezicht van de Standard-verdediger. Scheidsrechter Nicolas Laforge oordeelde dat een rode kaart op zijn plaats was.

De uitsluiting van Sylla, met twee assists en een doelpunt matchwinnaar voor Essevee, had geen gevolgen meer voor de uitslag. Zulte Waregem boekte zijn eerste overwinning sinds 11 augustus en is verlost van de rode lantaarn.