© BELGA

Brusselaars mogen ramen en deuren weer openen na zware afvalbrand

De brandweer is begonnen aan de opruimingswerken na grote afvalbrand die zaterdagnacht zondagnacht omstreeks 4 uur op de Humaniteitslaan in Vorst uitbrak. Er is geen sprake van kwaad opzet. De inwoners van het Brussels Gewest mogen wel opnieuw ramen en deuren openen.

gjs, rdb

© rdb

De brand onstond aan een afvalberg die bestaat uit kledij, hout en andere rommel. “Hoe de brand is ontstaan weten we nog helemaal niet. Het is wel bizar dat er zaterdagavond omstreeks 21.30 uur op hetzelfde terrein ook al gebrand heeft en de brandweer ook tussenkwam. Het gaat om een gescheiden deel, dus we weten niet of het ene met het andere te maken heeft”, aldus woordvoerder Derieuw.

Nablussen

“De opruimingswerken en het nablussen zullen nog een tijd duren. De eerste dienst is nu net vervangen door nieuwe brandweermannen”, vertelt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.

Uit de eerste vaststellingen van de brandweer en politie blijkt dat er geen sprake is van kwaad opzet en dus zou de brand niet aangestoken zijn. Het ging om een berg afval van onder meer kleren, hout en andere rommel die in brand stond.

Er wordt tijdens het opruimen wel nog wat nageblust, maar de rook die vrijkomt is voornamelijk waterdamp.

“De Brusselaars mogen hun ramen en deuren weer openen. Enkel in de echt naaste omgeving wordt het nog afgeraden, maar dat is voornamelijk industrieterrein”, stelt Derieuw.