Limburgse ondernemer (52) sterft bij zware crash in rally van Condroz: “Teamgenoten in shock”

Bij de afsluiter van het Belgische rallykampioenschap, de Condroz Rally, is een dodelijk ongeval gebeurd. Eén van de wagens raakte van de weg en botste hard tegen een elektriciteitspaal. Copiloot Rik Vanlessen; een 52-jarige Limburgse ondernemer, overleefde de crash niet.

vtvn, gjs

Tijdens de zesde klassementsrit in Ben-Ahin (Hoei) raakte Steve Matterne rond 15 uur met zijn Skoda Fabia R5 van de weg en belandde twee meter lager in volle vaart aan de kant van copiloot Rik Vanlessen tegen een elektriciteitspaal. De 52-jarige Vanlessen overleefde de zware crash niet. Hij werd een tijdlang gereanimeerd, maar de hulp mocht niet baten. Matterne raakte gewond aan zijn nek.

De piloot werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert niet in levensgevaar, meldt de wedstrijdleiding in een persbericht. “Wij bieden onze deelneming aan bij familie en naasten.” Het is het eerste dodelijke ongeluk in het BK rally sinds de rally van Bocholt in 2012.

© Made In Limburg

Elfde race

Rik Vanlessen was een 52-jarige Limburgse ondernemer, die enkele jaren geleden de rallymicrobe te pakken kreeg. Zijn transportbedrijf EUROSPED BELGIUM is opgericht in 2006 en gevestigd in Sint-Truiden, waar de copiloot ook zelf woonde.

Hij debuteerde in 2017 met rijder Matterne en behaalde in zijn eerste jaar meteen ereplaatsen in de Rally van Zuid-Limburg en het Criterium Jean-Louis Dumont. Dit seizoen zette het duo de stap naar het BK Rally met een krachtigere wagen. De Condroz Rally in Hoei was de 11de, maar helaas ook laatste, wedstrijd voor de copiloot.

In shock

Het parket van Luik stuurde een deskundige ter plaatse. De klassementsrit werd onmiddellijk stopgezet, de wedstrijdleiding besliste de wedstrijd verder te zetten. “De organisatie heeft inderdaad beslist de wedstrijd te laten doorgaan”, aldus Benoit Galand, persmanager van de Condroz Rally. “Volgens onze informatie zou team BMA, het team waarvan Steve Matterne en Rik Vanlessen deel uitmaken, zich terugtrekken uit de wedstrijd. Cédric Cherain en Melissa De Backere waren als eerste ter plaatse. Zij waren in shock en zijn meteen naar het rallycentrum in Hoei teruggekeerd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.