© Archief

Olivier Philippaerts derde in Grand Prix in Lyon

Olivier Philippaerts is vrijdag derde geworden in de Grand Prix op de wereldbekerjumping in het Franse Lyon. De 25-jarige Limburger kwam met de 12-jarige merrie Legend of Love foutloos rond, maar strandde op net geen seconde van de zege. Die was voor de Duitse Mechelaar Daniel Deusser, met de 10-jarige Belgische hengst Tobago. Ook de Zwitser Steve Guerdat, met Bianca, ging Philippaerts nog voor.

Belga

Liefst twintig combinaties sprongen de barrage. Daarbij ook Niels Bruynseels, met Gancia, Gudrun Patteet, met Pebbles, en Wilm Vermeir, met Iq. Bruynseels was de snelste van alle barragerijders, maar stootte met Gancia één balk af en strandde zo op de achtste plaats. Patteet en Vermeir moesten eveneens vier strafpunten noteren. Patteet werd tiende, Vermeir vijftiende. Pieter Devos kwam met Apart in de eerste omloop aan negen strafpunten en eindigde op de 44e plaats.

De derde stek bracht Philippaerts 15.000 euro op. De 37-jarige Deusser kreeg als winnaar 25.000 euro op zijn bankrekening overgeschreven.