Brandende oplegger in Susteren zorgt voor flinke rookontwikkeling

Bij een bedrijf aan de Baakhoverweg in het Nederlands Limburgse Susteren, niet ver van de grens met Maaseik, vlak is vrijdagavond brand uitgebroken op een oplegger met acht auto’s erop.

De Limburger

De brandweer rukte even voor 19.30 uur uit met meerdere blusteams. Omdat in de buurt te weinig bluswater voorhanden was, werd opgeschaald naar zeer grote brand. Vervolgens kwamen nog wat extra blusteams uit de omgeving ter plekke. Rond 21 uur was de brand onder controle. Het nablussen gaat nog enige tijd in beslag nemen.

© Track ‘88

De brand ontstond op een vrachtwagenoplegger met acht auto’s erop bij Stefefra B.V., een dealer in tweedehands auto’s en vrachtwagens. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg op vier naastgelegen trucks.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling, dat tot in de verre omgeving te zien was. Omdat het bedrijf in het buitengebied ligt, had de omgeving volgens de brandweer weinig last van de brand. Als gevolg van de brand zijn deeltjes kunststof neergekomen in een straal van 1.500 meter van de brandlocatie. Volgens de brandweer zijn de deeltjes niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. De brandweer adviseert mensen om de deeltjes kunststof af te spoelen met water.

Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is onduidelijk.