© EPA-EFE

Nina Derwael over haar gloriedag: “Wakker voor mijn wekker, dat overkomt me eigenlijk nooit”

Nina Derwael is wereldkampioene. De 18-jarige Truiense won in de Qatarese hoofdstad Doha het goud op de brug met ongelijke leggers. De laureate straalde na afloop even fel als de medaille om haar hals.

gvdl

De nieuwe wereldkampioene reageerde voor de camera’s van Sporza. “Ik besef nog niet echt dat ik wereldkampioene ben”, klonk het . “Dat gaat nog een nachtje of meer nodig hebben om in te zinken. Het is onbeschrijfelijk.”

Derwael startte als favoriete en dat zorgde toch voor wat stress. “Ik werd wakker voor mijn wekker, dat overkomt me eigenlijk nooit”, lachte ze. “De stress was er dus wel degelijk maar ik had het geluk dat mijn teamgenotes me kalm hebben weten te houden. De oefening zelf? Op het moment dat ik landde en voelde dat ik goed stond, was ik enorm opgelucht en viel de stress van mij af. Ik een ijskonijn? Ik haalde vertrouwen uit het feit dat ik de favoriete was, dat betekent dat iedereen weet dat ik het kan. Ik legde voor mezelf de nadruk op het feit dat ik er klaar voor was en dat heeft me wel geholpen.”

Voorbeeld Biles

Derwael werd op het podium geflankeerd door de Duitse Seitz (brons) en turnlegende Simone Biles (zilver). “Dat is een droom die uitkomt”, bekende Derwael. “Ik kijk al superlang naar haar op en nu nog altijd, met alles wat ze doet. Om haar bij mij op het podium te hebben, dat is als een droom.”

De kleur van de medaille correspondeerde met de kleur van haar nagels: goud. “Noem het maar bijgeloof. Op het EK in Roemenië had ik voor het eerst gouden nagels en sindsdien heb ik nog niet verloren. Tot dat het tegendeel is bewezen ga ik het blijven doen.”

Zaterdag wacht er haar laatste optreden met de finale op de balk. “Ik ga nog één keer alles geven om mijn WK zo mooi mogelijk te beëindigen.”

LEES OOK:

Meer over Nina Derwael