© IG

ROYALS. Zwangere Meghan Markle ontsnapt niet aan kritiek. En kende je dit talent van prins George al?

De afgelopen week is heel wat gebeurd in de wereld van de royals. Zo kreeg Meghan Markle veel kritiek en kwam een bijzonder talent van prins George aan het licht. De leukste nieuwtjes van het Britse hof en andere koningshuizen op een rij.

vwh

Sommige fans van het Britse koningshuis zijn niet te spreken over de manier waarop Meghan Markle verschijnt op evenementen. Als de hertogin van Sussex geen handtas of clutch vasthoudt en de handen van prins Harry even geen optie zijn, steekt ze haar eigen handen weleens in haar zakken. “Not done”, klinkt het hier en daar. Ook de Britse etiquette-expert William Hanson vindt de houding “een stap te ver”.

Volgens specialiste lichaamstaal Judi James besmeurt Markle hiermee de reputatie van het koningshuis niet. “Wie goed kijkt, ziet de mannelijke leden van de koninklijke familie soms ook met handen in de zakken. Zij is gewoon de enige vrouw die het doet. Een mogelijke en logische verklaring is dat Meghan wellicht niet altijd weet wat ze met haar handen moet doen.”

Meghan Markle x Ashton Kutcher

Grappig weetje over de vrouw van prins Harry, die zich heeft ontpopt tot Instagram-husband: ze schitterde in het begin van haar acteercarrière in de romantische komedie ‘A Lot Like Love’. Herken je haar in deze scène naast Hollywoodacteur Ashton Kutcher?

De voorbije dagen gingen opvallende beelden van prins Philip de wereld rond. Het gaat om een Paris Match-cover met een foto van de royal uit 1957. Daarop doet de inmiddels 97-jarige man van de Queen sterk aan iemand anders denken… Vandaag lijkt prins Harry sprekend op zijn grootvader, zeker met een pet op en een baardje.

De kleine prins George heeft dan weer iets anders dan looks geërfd van prinses Diana. Hij houdt net als zijn oma van dansen. “Hij is er echt dol op en hij kan het ook goed. Het doet me denken aan mijn moeder. Ze heeft altijd met veel liefde gedanst”, zei prins William toen een kleine danser op bezoek mocht komen in Kensington Palace omdat hij een Teen Award van BBC heeft gewonnen. En prins William zelf? Die kan ook dansen. “Breakdancen. In die zin dat ik echt iets zou breken. Ik ben niet zo los in de heupen”, zei de tweede troonopvolger.

Op naar Zweden, waar er problemen zijn in de koninklijke familie. De 36-jarige prinses Madeleine, die de reputatie van een feestprinses heeft en ervan verweten wordt haar koninklijke plichten niet naar behoren te vervullen, gaat in Florida wonen. Volgens bronnen is ze het beu dat haar doen en laten altijd op de voet wordt gevolgd. De Zweedse koninklijke familie wil Madeleine graag tegenhouden en zou reeds gesmeekt hebben om te blijven in het belang van het welzijn van de kinderen.

Minder nieuws deze week uit Nederland. Koningin Máxima voelt zich niet zo goed. Ze heeft vermoedelijk een darminfectie opgelopen en moet verplichte rust nemen van de dokter. Haar reis naar Tanzania in het kader van haar werk voor de Verenigde Naties, is geannuleerd. In Spanje vierden ze feest op 31 oktober. Niet naar aanleiding van Halloween, wel omdat prinses Leonor 13 jaar is geworden.

Meer over Brits koningshuis

Niet te missen