© VDB

Maaseik in Champions League volleybal tegen bondscoach Anastasi

Landskampioen Maaseik en runner-up Roeselare kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Champions League (20/11 tot 27/2).

pdk

De Limburgers, met voorzitter Mathi Raedschelders en manager Dieter Leenders als vertegenwoordigers op de lottrekking in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, krijgen het Poolse Belchatow, Berlijn en de Polen van Gdansk én Belgisch bondscoach Andrea Anastasi voorgeschoteld. “Gdansk, dat is eens iets nieuws voor onze fans, met de coach van onze Red Dragons erbovenop”, stelde een tevreden Raedschelders.

Roeselare, met Champions League-afgevaardigde Guido Declercq, zag de regerende kampioen Kazan, het Turkse Halkbank Ankara en ofwel het Griekse PAOK Thessaloniki ofwel Frankfurt uit de bus komen. Deze laatsten moeten nog een ultieme voorronde afwerken. “Ik hoop alleszins op de Grieken”, aldus Declercq. “Daar spelen immers Stanciu en Ivan ‘Bumba’ Marquez, oude bekenden van onze club.

De vijf groepswinnaars en de drie (of vier, afhankelijk van de organisator van de Final 4) beste tweedes gaan door.

Ook Aalst mocht proeven van het kampioenenbal, maar de mannen van coach Johan Devoghel struikelden in de eerste (vroege) voorronde via een jammerlijke golden set tegen de Spanjaarden van Teruel en werden verwezen naar het vangnet van de CEV-Cup. Bij de vrouwen was geen Belgisch team ingeschreven.