Lopen, rugby en Kanye West in Limburg. Dit zijn de strafste video’s van de week

Print
Lopen, rugby en Kanye West in Limburg. Dit zijn de strafste video’s van de week
Hasselt / Houthalen-Helchteren / Genk / Dilsen-Stokkem - Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

1. Dit was Dwars door Hasselt 2018

Een stralend herfstzonnetje maakte deze editie van Dwars Door Hasselt heel wat aangenamer dan die van vorig jaar. Het mag dan ook niet verbazen dat ruim 10.000 lopers en handbikers aan de start verschenen.

LEES MEER: Dit was Dwars door Hasselt 2018

2. #ditisGenk: Kansarmoede aanpakken wordt dé opdracht om aantal vroegtijdige schoolverlaters te beperken

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lag plots het altijd zo geroemde Genkse samenlevingsmodel onder vuur. De nationale media lieten geen spaander heel van hét multiculturele voorbeeld van ons land. Het resulteerde in bitsige debatten, en een verkiezingsuitslag die sporen van polarisering en segregatie vertoont. Maar hoe staat het, dertig jaar na de sluiting van de mijnen, met de samenleving in de tweede grootste stad van Limburg? Onze journalisten duiken een week lang de stad in, op zoek naar de Genkse smeltkroes, op zoek naar #ditisGenk.

LEES MEER: “Aantal hoofddoeken aan de poort zegt niets over kwaliteit van de school”

3. Scrummen: op het werk en op het veld

“Als je wordt getackeld, sta je zo snel mogelijk op en ga je er weer voor. Die attitude kan je overal in het leven meenemen”, zegt Valerie Monnens, de 26-jarige captain van het damesrugbyteam van Oudsbergen. Overdag is ze hoofdbegeleidster bij vzw De Meander in Dilsen-Stokkem, waar ze werkt met jongeren met een mentale en mentaal-motorische beperking. Haar job eist haar vrijwel de klok rond op, maar toch zou ze haar hobby voor geen goud willen missen. “Rugby is de ideale uitlaatklep.”

LEES MEER: Zes brilkaaimannen uit garage in Houthalen gehaald

4. Kanye West in Houthalen

Sensatie in Houthalen dinsdagavond: tijdens een basketbalwedstrijd in sporthal Lakerveld dook niemand minder dan de wereldberoemde rapper Kanye West op. “We wisten pas kort voor de wedstrijd dat hij zou komen. Vooraf wisten we er compleet niks van”, vertelt United-coach Odell Hodge.

LEES MEER: Wat doet Kanye West in Houthalen? “We wisten compleet niks van zijn komst”

5. Omstaanders rennen voor hun leven wanneer boot tegen kraan vaart

In de haven van Barcelona is woensdag een boot tegen een kraan gevaren. De kraan vatte onmiddellijk vuur Verschillende werkmannen moesten voor hun leven rennen.

LEES MEER: Omstaanders rennen voor hun leven wanneer boot tegen kraan vaart