© AP

© AP

© AP

© AP

Derwael pakt gouden WK-medaille

Nina Derwael heeft een gouden WK-medaille gepakt op de brug met ongelijke leggers. De 18-jarige Truiense behaalde in Qatar 15.200 punten, 500 punten meer dan haar grootste concurrente Simone Biles en ook meer dan tijdens de allroundfinale een dag eerder. Het is de eerste gouden medaille ooit voor een Belgische turnster. De Duitse Elisabeth Seitz vervolledigde met 14.600 punten het podium.

fivr, md, belga

Derwael vreesde vooraf Rebecca Downie omdat de Britse met een nieuwe oefening met een zeer hoge moeilijkheid ging uitpakken. In een poging om toch maar Derwael te kunnen aftroeven. Maar Downie ging al snel in de fout en mocht de hoop op een wereldtitel of medaille meteen opbergen. De Duitse Elisabeth Seitz ging met 14.600 punten aan de leiding, tot Derwael aan de brug verscheen.

De Truiense maakte met een fantastische oefening haar reputatie helemaal waar. Gracieus, met een hoge moeilijkheid en foutloos. Beloond met een topscore van 15.200 punten. Hoger dan de score waarmee ze vorig jaar brons (15.033 punten) pakte op het WK of de score waarmee ze dit jaar goud (14.733 punten) veroverde op het EK gymnastiek. Het Amerikaanse fenomeen Simone Biles wist meteen hoe laat het was. Een zilveren medaille was het hoogst haalbare voor de dertienvoudige wereldkampioene.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zaterdag komt Derwael nog in actie op de individuele finale van de balk.

Nina Derwael verzamelde eerder al vier medailles op grote kampioenschappen. In 2017 en dit jaar werd ze Europees kampioene aan de brug en aan datzelfde toestel pakte ze op het WK van vorig jaar brons. Op de balk werd ze in augustus in Glasgow vice-Europees kampioene.

LEES OOK:

© AFP

© AP

© AP

© AP

© AP

© Photo News

© Photo News

© AFP

Meer over Nina Derwael