© REUTERS

De Bruyne staat weer aan de kant met knieblessure en moet opnieuw passen voor Rode Duivels

Kevin De Bruyne ligt opnieuw in de lappenmand. De Rode Duivel viel donderdag uit met een blessure aan de linkerknie in de League Cup, en is geraakt aan de ligamenten. Dat heeft Manchester City vrijdag laten weten na een scan. Een operatie is niet nodig maar De Bruyne zal vijf à zes weken buiten strijd zijn.

De Bruyne kreeg donderdag in de slotfase van de partij bij het vallen het volle gewicht van zijn tegenstander op zijn knie. De middenvelder kon niet meer voort en moest naar de kant.

De nieuwe blessure voor De Bruyne is ook een domper voor bondscoach Roberto Martinez. De Spanjaard zal dus niet kunnen rekenen op de draaischijf voor de twee afsluitende pouleduels in de Nations League, thuis tegen IJsland (15/11) en in Zwitserland (18/11).

De 27-jarige Rode Duivel keerde pas terug uit blessure. Hij liep halfweg augustus op training een scheur op in de mediale band van de rechterknie. Er werd verwacht dat hij drie maanden buiten strijd zou zijn, maar hij vierde medio oktober al zijn comeback.

City (26 ptn) staat na tien speeldagen aan kop van de Premier League, samen met Liverpool. Chelsea (24 ptn) volgt als derde.