© IMAGEGLOBE

Rammstein op 10 juli in het Koning Boudewijnstadion

De voorbije dagen werd het logo van de Duitse metalband Rammstein op enkele gebouwen in Antwerpen, Gent en Brussel geprojecteerd. Nu weten we waarom: Rammstein concerteert op 10 juli in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat maakte de band zonet bekend.

Het is tien jaar geleden dat Rammstein een studio-album uitbracht, maar in de lente van 2019 komen de Duitsers eindelijk nog eens met nieuw werk. En dat wordt gevierd met een grote stadiontournee. Die brengt hen op 25 juni 2019 naar De Kuip in Rotterdam. Twee weken later, op woensdag 10 juli, strijkt het Rammstein-circus dan neer in ons land, in het Koning Boudewijnstadion.

De band belooft een nog groter spektakel dan bij vorige passages in ons land: “Het zal letterlijk en figuurlijk nog harder knallen.” Verwacht dus meer explosies dan in een gemiddelde week in het Midden-Oosten, vlammenwerpers die de voorste rijen van het publiek flamberen, een muur van geluid, en naast nieuw werk heel wat klassiekers, waaronder ‘Sonne’, ‘Mutter’ en ‘Feuer Frei!’

De voorverkoop start op donderdag 8 november om 10u.

Rammstein sluit op 10 juli een drukke maand voor de Belgische metalliefhebbers af. Op 16 juni staat Metallica in hetzelfde Boudewijnstadion, van 21 tot en met 23 juni vindt Graspop plaats, en op 28 juni speelt Tool als headliner op Rock Werchter.