© Ferrari

"Ferrari mag na titelverlies in de F1 niet panikeren"

Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, mag Ferrari na nieuw titelverlies in de Formule 1 niet panikeren.

F1journaal.be

2018 moest het jaar worden waarin Ferrari en Sebastian Vettel wereldkampioen zouden worden. Ferrari begon ook goed aan het seizoen en tot aan de zomerpauze zag het er ook naar uit dat Ferrari en Vettel ook daadwerkelijk om de titel zouden strijden.

Na de zomerpauze liep het echter mis. Enkele updates van Ferrari presteerden niet zoals verwacht en het team was ook erg aangedaan door het plotse overlijden van Ferrari-baas Sergio Marchionne. Mercedes haalde opnieuw de bovenhand en Vettel en Ferrari kwamen steeds meer onder druk te staan, wat op zich dan weer resulteerde in verschillende fouten.

Toch mag Ferrari volgens Ross Brawn, die ooit zelf werkzaam was bij de Italiaanse renstal, niet panikeren.

“Ferrari en Vettel moeten nu opnieuw beginnen,” aldus Brawn tegenover ‘Speed Week’. “Dat kunnen ze alleen door te begrijpen waar het mis ging. Ze moeten zich vervolgens op die vlakken verbeteren en niet panikeren.”

Volgens Brawn mag men ook niet vergeten hoeveel progressie Ferrari de voorbije twee seizoenen geboekt heeft en hoe groot de achterstand was die het heeft ingehaald tegenover Mercedes.

“In amper twee seizoenen heeft Ferrari er voor gezorgd dat ze opnieuw meestrijden voor de titel,” aldus Brawn. “Dat is iets dat je je in het begin van het hybride-tijdperk moeilijk kan inbeelden, zeker gezien het voordeel dat Mercedes had op het vlak van pure motorkracht.”

“Nu moet Ferrari vooruit zonder het kind met het badwater weg te gooien,” besloot de sportief directeur van de Formule 1.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: