© Red Bull Racing

Krijgt Nederland opnieuw een Grote Prijs Formule 1? Zandvoort krijgt "unieke kans"

Formula One Management Limited, eigenaar van de Formule 1, heeft het Circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om al in 2020 een Grand Prix te organiseren. Daarmee zou de Grote Prijs van Nederland voor het eerst sinds 1985 weer in Nederland worden gehouden, schrijft De Telegraaf.

F1journaal.be

De voorbije maanden was er al veel te doen rondom de eventuele organisatie van een F1-race in Nederland maar nu lijkt alles in een stroomversnelling te komen. De Formule 1 zou immers naar het circuit van Zandvoort willen komen voor de organisatie van een Nederlandse GP.

De organisatie-fee die betaald dient te worden zou zo'n 20 miljoen euro bedragen. Het totale kostenplaatje voor het organiseren van een F1-race in Nederland zou tussen de 30 en 40 miljoen euro bedragen.

Voor Nederland zou het een unieke kans zijn om terug te keren op de F1-kalender. Er zou dan voor eerst sinds 1985 opnieuw een GP van Nederland plaatsvinden. Uiteraard draagt ook de populariteit van de Nederlandse F1-piloot Max Verstappen hieraan bij.

"Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is," aldus Prins Bernhard van Oranje, de eigenaar van het circuit van Zandvoort, tegenover 'De Telegraaf'.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: