© REUTERS

De Bruyne stapt geblesseerd van het veld, nu schijnbaar geraakt aan andere knie

Kevin De Bruyne heeft de bekerwedstrijd - League Cup - tegen Fulham niet zonder kleerscheuren overleefd. Vijf minuten voor tijd werd de Rode Duivel in een duel aan de zijlijn geraakt aan de knie. City won met 2-0.

gvdl

Er leek geen vuiltje aan de lucht. City domineerde de ganse wedstrijd, De Bruyne leek in zijn tweede basisplaats sinds zijn blessure al opnieuw de oude: zuivere passing, aanjager bij uitstek. Met twee doelpunten van de Spanjaard Diaz - eentje voor en eentje na de pauze - was de kwalificatie voor de kwartfinale dan ook al snel een feit.

© Action Images via Reuters

Vijf minuten voor affluiten probeerde De Bruyne nog snel de bal van een Fulham-speler te ontfutselen waarbij de middenvelder neerging en het volle gewicht van zijn tegenstander op zijn linkerknie kreeg. Dat is niet de knie die hem recentelijk de competitiestart deed missen. De Bruyne speelde nog even verder maar ging dan toch neerzitten waarna Pep Guardiola wijselijk besloot zijn sterspeler naar de kant te roepen. De Bruyne, gisteren voor de tweede keer papa geworden, stapte met een vertrokken grimas van het veld maar de schade bleek al bij al mee te vallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.