Beauty

Model toont hoe ze Instagramfoto’s bewerkt: "Instagram is niet echt"

Print
Kate Wasley (22) heeft haar talrijke volgers een inkijkje gegeven in de wondere wereld van foto's bewerken. In een post op Instagram toont ze hoe ze in tweeëntwintig eenvoudige stappen haar lichaam slanker, gladder en cellulitevrij maakt om te belichten hoe gevaarlijk het wel niet is om jezelf met anderen te vergelijken op sociale media.

"Het neemt zo weinig tijd in om een foto te bewerken en het is zo eenvoudig om jezelf te vergelijken met de gewijzigde realiteit waarmee we voortdurend geconfronteerd worden op Instagram," benadrukt het Australische model. "Het kan Photoshop zijn, het kan een bepaalde pose zijn, het kan een persoon zijn met een compleet andere bouw of een ander lichaamstype dan jou. Hou er ook rekening mee dat je jezelf vergelijkt met iemands beste representatie van zichzelf."

Kate Wasley, die met haar bedrijf Any Body Co volop pleit voor een positief lichaamsbeeld, illustreert in haar post hoe gemakkelijk zij haar lichaam kan bewerken aan de hand van tweeëntwintig eenvoudige stappen. Zo wil ze haar volgers duidelijk maken dat jezelf helemaal niet mag vergelijken met de onrealistische beelden die je op Instagram ziet. "Instagram is niet het echte leven," benadrukt ze nog.

Niet te missen