Topweekend voor karateclub KCAR

Print
Topweekend voor karateclub KCAR

Foto: Steven Achten

Hechtel-Eksel - Op zaterdag 27 oktober namen Sidney Van Herreweghe uit Peer en Daphne Kuipers uit Eksel deel aan het Open Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd.

Daphne mocht als nog net niet 14-jarige meedoen bij de 14/15-jarigen, en kwam er al snel achter dat de kadetten-pluscategorie toch wel wat heviger is dan de miniemen-pluscategorie. Maar ze wist zich snel aan te passen en won haar eerste wedstrijd netjes. De halve finale was spannend tot aan de laatste seconde: met 6-5 voorsprong maar senshu tegen en nog 3 seconden op de klok weerde Daphne haar aanstormende tegenstander af met een hele mooie yoko geri, wat haar twee punten, de winst van de match en een finaleplaats opleverde. De finale verloor ze uiteindelijk met 3-4, maar ze was terecht heel blij met haar tweede plaats.

Sidney moest net als onlangs in Tsjechië even op gang komen. Zijn eerste match eindigde in 0-0, maar won op beslissing. In de halve finale kwam Sidney los en deze wedstrijd won hij dan ook met overtuiging. De finale werd een feest: Sidney haalde alles uit de kast, inclusief een ura mawashi en een veeg die hem drie punten opleverde. De wedstrijd eindigde 2 seconden voordat de tijd verstreken was met een overweldigende stand van 11-1 in het voordeel van Sidney. KCAR had zich van haar beste kant laten zien, proficiat Daphne en Sidney met dit mooie resultaat!

Zondag trok KCAR met acht competiteurs naar Hoeselt voor het jaarlijkse toernooi om de Beker van Hoeselt. Sidney Van Herreweghe en Daphne Kuipers waren al opgewarmd op het Open Nederlands Kampioenschap de dag ervoor, maar voor Sven Sikorski, Huib Fransen, Jolie Fransen, Jari Rovers, Fabian Szeles en Mohammed Bouddhouft was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Daphne en Sidney zetten hun triomftocht van dat weekend voort en werden allebei winnaar in hun categorie. Fabian wist een derde plaats te bemachtigen, maar het waren vooral broer en zus Fransen die de show stalen. Ze zitten allebei nog maar net in een volgende leeftijdscategorie, maar lieten meteen al zien wat ze in huis hebben door alle wedstrijden te winnen en een eerste plaats te behalen! Proficiat!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio