VIDEO. Start van Vurige Vijvers uitgesteld door slechte weer

Print
Genk -

Het spektakel Vurige Vijvers in Genk dat dinsdagavond van start zou gaan is afgelast door het slechte weer. Niet zozeer de regen maar wel de wind is grote spelbreker. Zo zouden er te grote risico’s zijn bij het afsteken van vuurwerk, kaarsen blijven niet branden en vuurinstallaties werken niet naar behoren.

“Het heeft er lang naar uitgezien dat het vanavond vanaf 19 uur droger zou zijn, maar volgens de laatste voorspellingen blijkt het niet zo rooskleurig te zijn voor Genk. Daarom hebben we alsnog de knoop doorgehakt om het evenement niet te laten plaatsvinden”, laat het stadsbestuur weten.

Mensen die een ticket voor vandaag gekocht hebben kunnen dat ook de komende dagen gebruiken. Kaarten moeten niet geruild worden, ze zullen geldig zijn aan de kassa.

Drukte blijft uit

Dat de beslissing om Vurige Vijvers dinsdagavond af te lasten niet uit de lucht komt vallen toont onderstaande foto. De omheining over bijna heel de lengte van het Molenvijverpark ging tegen de vlakte door sterke windstoten. Veel volk aan de inkom was er niet. De meeste bezoekers hadden de mededeling op onze website gezien. Maar ook de politie had lichtborden geplaatst met daarop de boodschap dat het evenement is afgelast maar dat de tickets blijven gelden. Daardoor zijn heel wat bezoekers meteen huiswaarts gekeerd alvorens uit de wagen te moeten stappen.

VIDEO. Start van Vurige Vijvers uitgesteld door slechte weer
Foto: CN
VIDEO. Start van Vurige Vijvers uitgesteld door slechte weer