Regenval zorgt voor een derde meer ongevallen op de weg

Print
Regenval zorgt voor een derde meer ongevallen op de weg

Een kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens zorgt dinsdagmiddag voor verkeershinder in en rond de Kennedytunnel in Antwerpen. Foto: RR

Mobiliteitsclub VAB heeft dinsdagochtend opvallend meer oproepen voor ongevallen binnengekregen via zijn alarmcentrale. De VAB-wegenwachters moesten al 30 procent vaker tussenbeide komen voor ongevallen, vooral met blikschade. De regen heeft vele bestuurders verrast.

Volgens VAB moeten automobilisten en fietsers ook nog wennen aan de koudere temperaturen en natte bladeren op wegen en fietspaden. Daardoor is er dinsdag 30 procent meer uitgerukt voor ongevallen in vergelijking met een “gemiddelde” dinsdag in september. De mobiliteitsorganisatie gebruikt die dag als referentiepunt omdat de situatie op de weg dan gunstig is.

De mobiliteitsorganisatie raadt chauffeurs aan om voldoende afstand te houden, ervoor te zorgen dat de koplampen correct zijn afgesteld en om niet te bruusk te remmen.

Fietsers zorgen er dan weer best voor dat ze hun remmen goed controleren, zetten hun zadel best niet te hoog en pompen hun banden beter niet te hard op.