Jubileumeditie Borgloon feest!

Print
Borgloon - Aanstaande zaterdag wordt er in zaal Nieuwland in Borgloon voor de 10e keer ‘Borgloon Feest’ georganiseerd. Vanaf 20.00 u zijn er optredens van Ellen, Tine & Catherine, Dean, Festeyn en Domino. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar het goede doel!

Borgloon Feest is een jaarlijkse afspraak die meestal eind augustus, begin september doorgaat. “Dit jaar organiseren we uitzonderlijk in november” zegt Jean-Paul Thewis, die samen met Mark Smeers dit jaarlijkse event organiseert. “Domino sluit al enkele jaren de feestavond af. Omdat ze al een optreden hadden op onze oorspronkelijke datum zijn we opgeschoven naar november. Bij deze tiende editie mochten ze écht niet ontbreken. Festeyn is terug van weggeweest. Ik ben blij dat we zowel Festeyn als Domino hebben kunnen strikken voor deze jubileumeditie. Tine & Catherine zijn net als Ellen ook jaarlijks op de afspraak. Michael Jackson imitator Dean had nog een gaatje in zijn agenda en zakt ook af naar Borgloon. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Eric Dupain van De Broodplank. Net als de voorbije jaren is ook dit jaar de inkom gratis.”

Feesten voor het goede doel is het uitgangspunt. “Dit jaar schenken we voor 6000 euro aan cheques weg” zegt Mark Smeers. “De grootste cheques gaan naar twee scholen. We schenken 2500 euro weg aan het internaat De Dageraad in Kortessem en ook Nieuwland, de school waar ons feest doorgaat, krijgt een cheque van 2500 euro. Aan het Belgisch Centrum van Geleidehonden (BCG) schenken we 250 euro weg net als aan het dierenasiel van Sint-Truiden, team D-4-Life van Kom op tegen Kanker en 250 euro aan een gezin waarvan een kindje lijdt aan de ziekte van Duchenne. Dat alles samen maakt 6000 euro.”

“Een woord van dank naar al onze trouwe sponsors die jaarlijks hun steun betuigen en het mede mogelijk maken dat wij mensen gelukkig mogen maken. En uiteraard mag ik de vele vrijwilligers niet vergeten die ons in aanloop van ‘Borgloon Feest’ evenals de avond zelf belangeloos komen helpen” besluit Jean-Paul Thewis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio