Pasar wandelt langs de kratermeren in de Vulkaaneifel

Print
Hamont-Achel - Hotel Zur Post in Deudesfeld was de uitvalsbasis van waaruit een groep van 41 deelnemers van Pasar door de Eifel zou wandelen. Hierbij hadden zich nog twee stellen gevoegd van camperclub De Pasar Teuten die er op de plaatselijke camperplaats overnachtten.

Mooi helder weer en temperaturen rond de 18 graden maakten van deze drie wandeldagen een echt genietersweekend. "Vrijdagvoormiddag wandelden we de Lavatour van een tiental kilometer", klinkt het bij de Pasar-leden. "In de namiddag verplaatsten we ons naar het dorpje Schalkenmehren voor de 11 kilometer lange ‘Maareglück Rundwanderweg’. ’s Avonds was onze provinciaal verantwoordelijke Maarten de quizmaster van dienst."

Gids Karl Weiler uit Meerfeld begeleidde de wandelaars op zaterdag tijdens een 20 kilometer lange wandeling door het schilderachtige Eifellandschap. "Op de middag werd de inwendige mens versterkt met een ‘broodje schnitzel’ waarbij ofwel de bakker de broodjes te klein ofwel de slager de schnitzels te groot voorzien had. Maar lekker waren ze zeker! De gids deed ons in het educatief centrum het ontstaan en de evolutie van het Eifelgebied en het ontstaan van de ‘Maaren’ uit de doeken. De zaterdagavond werd zoals gewoonlijk afgesloten met een gezellig samenzijn onder de begeleiding van een streepje muziek, dans en samenzang."

Zondagvoormiddag bewandelden de leden van Pasar de Manderscheider Burgenstieg met zijn mooi uitzichtpunt ‘Belvedere’. "Het was een leuk, sportief en onderhoudend weekend in een van de wandelgebieden bij uitstek", besluiten ze.

Het jaarprogramma 2019 van Pasar Hamont-Achel wordt op 15 december tijdens het jaarfeest voorgesteld in zaal De Posthoorn. Geen lid, geen Hamont-Achelaar, geen Belg? Toch ben je ook welkom. Meer info op de website of bij antoon.duisters@pandora.be, 0032 (0)477 791614.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio