Neos Maaseik en Bree op bedrijfsbezoek in Buggenhout en stadsbezoek in Dendermonde

Print
Maaseik - Onze daguitstap was ditmaal tweeledig: een bedrijfsbezoek aan de firma Grega en een stadsbezoek.


Grega is mogelijk een naam die ons niet bekend in de oren klinkt als het over gedroogde hammen gaat maar het bedrijf heeft wel door de jaren heen een behoorlijke reputatie opgebouwd en niet alleen in ons land. Grega produceert gedroogde hammen als de Superano (15 maand gerijpt), de Nes plus ultra (18 maand gerijpt) en de Pata Grega (24 maand gerijpt). Het is de enige hammenproducent die zijn hammen meer dan 15 maand laat rijpen. We kregen er een rondleiding door het hele productieproces en mochten daarna nog proeven van de verschillende hammen samen met een lokaal Malheur biertje.
Daarna reden we verder naar Dendermonde voor onze lunch en een stadswandeling met gids. In 2 groepen gingen we met de enthousiaste gidsen op pad door het centrum van Dendermonde. We wandelden onder andere langs het stadhuis (de vroegere lakenhal), het justitiepaleis, het Belfort en de prachtige schelpvormige markt. Wie er zin in had kan daarna nog even genieten van een lokale lekkernij.
Volgende daguitstap brengt ons naar ’s Hertogenbosch en houdt allemaal jullie brievenbus in de gaten voor onze Italiaanse degustatie avond op dinsdag 11 december die toegankelijk is voor iedere senior. Inschrijven is echter noodzakelijk. Zie ook onze site www.neosvzw.be/maaseik


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio