Tokio Hotel is terug: poprockband kondigt nieuwe wereldtournee aan (en ook België heeft geluk)

Print
Tokio Hotel is terug: poprockband kondigt nieuwe wereldtournee aan (en ook België heeft geluk)

Foto: AP

Het mag dan al wel veertien jaar geleden zijn dat hun hit Durch den Monsun uitkwam, Tokio Hotel is nog lang niet van plan om er mee te stoppen, integendeel. De Duitse poprockband uit Maagdenburg is er opnieuw klaar voor: ze hebben maandag een nieuwe wereldtournee aangekondigd. En die houdt ook halt in België.

“We gaan weer op tournee”, kondigt de groep enthousiast aan. “We kijken terug en we blikken vooruit. We zijn nostalgisch en melancholisch. We doen het allemaal en nemen jullie mee op een zot avontuur in onze spiksplinternieuwe show met al onze bekende nummers en de nieuwe muziek van ons aanstormende album. Zijn jullie er klaar voor?”

Wie een ticketje wil kopen, zal zich klaar moeten zetten op 6 november om tien uur ’s morgens. Dan zijn er ook kaarten te kopen voor de show in ons land. Op 1 mei 2019 komen ze immers naar Brussel. Wie die dag niet kan, heeft nog een optie op 15 mei in Amsterdam of op 16 mei in Eindhoven. Fans kunnen bovendien al vol spanning beginnen wachten op het aangekondigde nieuwe album.

De band werd in 2001 opgericht onder de naam ‘Devilish’ door de tweelingbroers Tom en Bill Kaulitz, samen met Gustav Schäfer en Georg Listing, nadat ze elkaar bij een optreden ontmoetten. Vier jaar later werd hun allereerste single Durch den Monsun meteen een hit. Jarenlang maakten ze poprock, totdat ze in 2013 een muzikale break namen. In 2017 kwamen ze met een nieuw album, die meteen werd gevolgd door een wereldtournee. Nu zijn ze er opnieuw klaar voor, met alweer een nieuwe show.

Hoe klonk dat ook alweer? Zo: