Gerecht identificeert moordenaar die overleed na brandstichting

Print
Gerecht identificeert moordenaar die overleed na brandstichting

Het drama dat zich vrijdag voltrok in Deurne, is opgehelderd. Foto: BFM

De man die vrijdag in het Antwerpse Deurne de bejaarde Jacques Geenen vermoord heeft en daarna zelf om het leven kwam bij een brandstichting is bekend. Het zou gaan om de 36-jarige buurman van het slachtoffer.

Het gerecht is erin geslaagd de man te identificeren die vrijdag in de Jan de Cordesstraat in Deurne tijdens een inbraak de 78-jarige bewoner doodsloeg. De dader probeerde de moord daarna te vermommen door het lichaam van zijn slachtoffer mee naar boven te nemen en daar te laten uitschijnen dat bewoner Jacques Geenen zich verhangen had.

Gerecht identificeert moordenaar die overleed na brandstichting
jacques Geenen Foto: *

Toen de moordende inbreker vervolgens het huis in brand wilde steken om zijn sporen uit te wissen, overleed hij zelf. Bij de brandstichting was een grote steekvlam ontstaan die hem in het gezicht raakte. In de zakken van de inbreker werden spullen van de bewoner gevonden, onder meer diens portemonnee. Het onderzoek heeft nu duidelijk gemaakt wie de moordende inbreker was.

“Het gaat om een 36-jarige man”, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden. Het gaat volgens Het Laatste Nieuws om de buurman van het slachtoffer, Jimmy M. Hij kwam in het verleden al in aanraking met het gerecht, toen voor drugsfeiten.

De speurders hebben ondertussen ook voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat niemand anders bij de feiten betrokken was.