Celebs

Startdatum van ‘Temptation Island’ bekendgemaakt (al zal televisiekijkend Vlaanderen nog moeten afwachten)

Print
Startdatum van ‘Temptation Island’ bekendgemaakt (al zal televisiekijkend Vlaanderen nog moeten afwachten)

Fans van ‘Temptation Island’ mogen alvast hun agenda vrijhouden: het nieuwe seizoen van de pikante relatietest gaat van start begin februari 2019. Meer bepaald op 7 februari, voor de Nederlanders tenminste. Dat bevestigt VIJF aan de redactie van het Nieuwsblad Online.

LEES OOK. “Eerste verleidster van ‘Temptation Island’ bekend”: kan Kimberly harten breken?

Begin oktober liet presentator Rick Brandsteder al weten dat hij samen met Annelien Coorevits naar Thailand was afgezakt voor de opnames van het elfde exotische seizoen van ‘Temptation Island’. Nu het televisiegezicht opnieuw in het land is, raakt ook de startdatum van het programma bekend. “In Nederland start RTL Boulevard inderdaad met uitzenden op 7 februari”, bevestigt VIJF-woordvoerder Barbara Salomon aan Het Nieuwsblad Online.

En Vlaanderen?

Aangezien dezelfde afleveringen ook in Vlaanderen te zien zijn, mogen ook fans in ons land zich beginnen verheugen. Maar zij kunnen nog geen concreet moment aanduiden in hun agenda. “In Vlaanderen is de startdatum voor ‘Temptation Island’ nog niet bekend”, reageert Salomon immers.

Het is niet volledig zeker of de eerste aflevering op de Vlaamse televisie ook op die donderdagavond zal te zien zijn. Vorig jaar liepen de uitzendingen in Nederland immers niet helemaal synchroon met Vlaanderen. Dat leverde een bijzondere situatie - en heel wat spoilers - op: de Nederlandse kijkers wisten enkele dagen eerder al hoe het de koppels verder verging.

Spannend seizoen

Het concept van ‘Temptation Island’ is niet veranderd. Een vijftal Nederlandse en Vlaamse koppels worden twee weken uit elkaar getrokken en op een apart eiland geplaatst. De dames krijgen gezelschap van sterke stoere heren, de mannen mogen feesten met een groot aantal vrijgezelle vrouwen. Tijdens kampvuurmomenten krijgen ze - korte en suggestieve - beelden van elkaar te zien. Wie na twee weken nog zonder rancune naar zijn of haar partner terugkeert én geen scheve schaats heeft gereden, is de morele winnaar. En dat blijkt elk jaar heel wat moeilijker dan je zou denken...

Dit jaar lichtte Rick Brandsteder bij News Monkey alvast een tipje van de sluier op. Wie ermee doet, wilde hij nog niet zeggen. Hij beloofde wel dat het een “heel spraakmakend” seizoen wordt, al zal er dit jaar niemand op de vuist gaan. Wie meer wil weten, zal moeten wachten tot begin februari.

Niet te missen