TV-tips van onze redactie

Deze programma’s kunt u vanavond ontdekken

Print
Deze programma’s kunt u vanavond ontdekken

Deze passagiers hebben grotere zorgen dan die van Aviapartner.

Naast de gebruikelijke programma’s voor de maandagavond zijn er vanavond enkele nieuwe programma’s op Canvas en een leuke horrorfilm op ZES.

Final Destination: brute pech

Deze programma’s kunt u vanavond ontdekken
Eén van de betere horrorfilms n.a.v. Halloween Foto: New Line

In horrorfilms zijn het vaak tieners die slachtoffer zijn en dat is in deze film niet anders. Achter elke hoek loert Pietje de Dood (of het noodlot, of God in een kwade bui) in de vorm van een exploderend vliegtuig, een dodelijke waslijn, een te snel rijdende bus, een kapseizend messenblok of een wagen die stilvalt op de spoorlijn. De film was in 2000 de start van een franchise van vijf Final Destinations.

ZES, 20.35 uur

https://youtu.be/lP4Psj7d1ZI

Team Scheire: hulp aan de medemens

Deze programma’s kunt u vanavond ontdekken
Lieven Scheire en zijn team Foto: © VRT - Sofie Silbermann

Lieven Scheire gaat zich inzetten voor mensen met een beperking. In zijn nieuwe programma ‘Team Scheire’ roept hij de hulp in van allerhande experts die hem kunnen bijstaan een oplossing te bedenken voor mensen die niet door bedrijven kunnen geholpen worden omdat hij probleem te specifiek is. Roland lijdt bijvoorbeeld aan jongdementie en is daardoor een groot stuk van zijn zelfstandigheid kwijt. Lazlo heeft een hersenverlamming en wil toch kunnen gamen.

Canvas, 21.15 uur

Winteruur: nieuwe golden retriever

Deze programma’s kunt u vanavond ontdekken
Wim Helsen met Swami Bami Foto: VRT

Vanavond is Alex Callier van Hooverphonic de eerste gast van Wim Helsen in het nieuwe seizoen van ‘Winteruur’, het miniprogramma waarin de cabaretier zijn gasten vraagt een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een korte passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht of een reclametekst, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel. Wim Helsen polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Biedt hij soelaas, hernieuwde energie en inspiratie? Kunnen ze ermee lachen of zijn ze erdoor ontroerd? Een kort gesprek van tien minuten. ‘Winteruur’ staat voor eenvoud en beperking. In mei blies Boris, de golden retriever die altijd naast Wim Helsen op de zetel lag, de laatste adem uit. De nieuwe sidekick is opnieuw een golden retriever: Swami Bami, een neef van Boris.

Canvas, 23.10 uur