Directie stuurt deurwaarder op Aviapartner af: “Stakers beletten werkwilligen aan de slag te gaan”

Print
Directie stuurt deurwaarder op Aviapartner af: “Stakers beletten werkwilligen aan de slag te gaan”

Foto: BELGAIMAGE

De staking bij bagageafhandelaar Aviapartner bereikt een nieuw dieptepunt. De directie stuurt een deurwaarder af op de vakbonden. Stakers zouden werkwilligen beletten om aan de slag te gaan door loswagentjes voor op het tarmac te saboteren.

De onderhandelingen tussen de vakbonden en Aviapartner zitten al dagen muurvast en de sfeer wordt er niet beter op. De directie van de bagageafhandelaar heeft nu een gerechtsdeurwaarder op pad gestuurd, omdat stakers werkwilligen beletten hun werk te doen. Dat meldt De Tijd.

Volgens de directie hebben de militanten Aviapartner-loswagentjes voor op het tarmac geblokkeerd met auto’s en zelfs sleutels en batterijen van de karretjes gestolen.

Hoewel er gestaakt wordt, hebben werkwilligen het recht bagage van vliegtuigen die al eerder geland zijn op Brussels Airport te lossen, stelt de directie verder. Dus is er een deurwaarder op pad gestuurd om de nodige vaststellingen te doen. Meer kan hij/zij echter niet doen.

“Klopt niet”

De vakbonden spreken de beschuldigingen tegen. “Dit klopt niet. Het is niet zo dat werkwilligen tegen gehouden worden. Er staan zelfs geen stakingspiketten”, aldus Hans Elsen van ACV tegen De Tijd. “De mensen komen niet werken omdat ze dat simpelweg niet willen door de vertrouwensbreuk met de directie. Het helpt echt niet dat de directie dit soort geruchten verspreidt.”